Josep Ballester ens ofereix una visita guiada per algunes obres dels autors que passa gust de llegir i rellegir: Camus, Capote, Eco, Dario Fo, Goethe, Kingslover, Lowry, Luján, Rabelais, Ungaretti, Villalonga, Verne, etc. Aquest periple subjugant sol produir en el lector un efecte que frega l'experiència hipnòtica, i és que les sensacions que transmet L'encantador de serps l'empenyen misteriosament a confegir en la seva ment una llista d'obres que no pot ni vol deixar de llegir.
L'habilitat perversa de L'encantador de serps, emperò, no s'atura ací perquè, malauradament per a l'encantat, aquestes lectures que se sent irrefrenablement arrossegat a assaborir no són sinó el verí de la serp, un verí persistent que li obligarà a llegir més i més a la recerca de l'impossible antídot. T'hi atreveixes?
Josep Ballester
És escriptor i professor de Literatura Contemporània a la Universitat de València. Ha conreat diversos gèneres, entre els assaigs podem citar: Temps de quarantena. Cultura i societat a la postguerra, L'educació literària o el recent L'agitació de l'escriptura. Itineraris entre la vida i l'obra de Joan Fuster. Entre els llibres de poemes cal destacar L'holandés errant, La mar o L'odi. Recentment ha publicat la novel·la El col·leccionista de fades. Premi de novel·la Ciutat d'Alzira. Així mateix ha traduït Pavese, Pasolini, Fo, Bassani o Quasimodo, entre altres.